vitara4x4
http://vitara4x4.ro/

Vitara baltareata
http://vitara4x4.ro/viewtopic.php?f=10&t=4114
Page 1 of 12

Author:  Ionel81 [ April 10th, 2014, 6:24 pm ]
Post subject:  Vitara baltareata

Dupa multe ore petrecute pe acest forum m-am decis sa cumpar o Vitara pentru a ma duce la locurile de pescuit mai greu accessibile din zona Isaccea. In actele din Germania este din '99 dar la RAR au scos-o din '96, motor 16 V, culoare verde, hard top, cutie manuala. Primul lucru facut a fost sa-i a leg un nume si acesta este Suzi. Dupa cateva zile de alergari pe camp si prin padure mi-a facut o parere foarte buna despre ceea ce poate fara nici o modificare. Planuri de inaltare nu am pentru viitor decat daca isi arata limitele la ce o folosesc. Urmeaza filtrele si uleiurile.

Author:  LiviuB [ April 10th, 2014, 6:41 pm ]
Post subject:  Re: Vitara baltareata

Arata bine masina. Sa o stapanesti sanatos si sa ne inviti si pe noi la un off road de bors de peste.

Author:  Ionel81 [ April 11th, 2014, 4:55 am ]
Post subject:  Re: Vitara baltareata

Nici eu nu am mai mancat bors de peste cam de mult, dar daca organizati vreo iesire prin Dobrogea voi gasi eu cateva bucati de peste si un ceaun mare sa facem un bors.

Author:  Ionel81 [ April 11th, 2014, 5:18 am ]
Post subject:  Re: Vitara baltareata

Dupa ce a trecut entuziasmul m-am hotarat sa schimb uleiul la motor si filtrele. Cand sa desfac busonul la baie am observat ca toata baia era invelita intr-un strat de silicon. Am tras de o bucata de silicon si s-a produs dezastrul...baia era impuscata de rugina. Dupa injuraturile de rigoare am analizat ce mai era pe sub masina de schimbat, am mai gasit o crude cardanica fata care nu mai aves nici o bila in ea, rezervorul miroase puternic a benzina cand il umplu mai mult de jumatate, directia este praf si mancata de rugina si bineinteles ceva gaurele de rugina. Sasiul are putina rugina dar nu e putred in schimb caroseria are mai multe gaurele pe la praguri, oale fata, pedalier etc.
Am facut un necesar de piese (baie ulei, rezervor, buson rezervor, 2 cruci cardanice, ulei grup ulei cutie, filtru aer, filtru ulei, bara directie, biele directie etc.) si am trimis o comanda catre Soso. Dupa ce am clarificat cateva lucruri la telefon cu Soso comanda mi-a ajuns a doua zi.

Author:  geo vitara [ April 11th, 2014, 6:00 am ]
Post subject:  Re: Vitara baltareata

sa o stapanesti sanatos! spor la treaba! nu am inteles cum au facut cei de la rar de au scoso 96 si nu 99 cat era in actele de germania. stiam ca pot umbla la euro adica din euro 3 sa o scoata dansii euro 2 ca noi zici ca am dispune de alte tabele fata de nemtisori, dar sa umble la anul de fabricatie!!!!! bafta multa

Author:  Ionel81 [ April 11th, 2014, 6:05 am ]
Post subject:  Re: Vitara baltareata

Eu am crezut ca daca cumpar o Vitara mai scumpa decat media pietei va fi mai lipsita de probleme dar m-am inselat. Un lucru bun la aceasta masina este motorul care aproape ca nu se aude sub capota. Dupa ce m-am certat putin cu mecanicul, mi-am cumparat o trusa de chei si m-am apucat de desfacut ca sa ajung la baie. Suruburile nu au mai fost desfacute de cand este masina. Chinuiala, injuraturi, deruginol, flex, ciocan, lampa gaz pentru incalzit, suruburi rupte in suportul grup fata, dar pana la urma am reusit si am inlocuit baia. Pentru etansare am folosit cel mai bun silicon pe care l-am gasit la piese auto si care costa 30 ron tubul. Mare atentie la suruburile de la baie pentru ca daca se rupe vreunul este deranj mare. Eu am avut noroc si nu s-au rupt. Suruburile rupte in grupul fata mi le-a scos un strungar. Toate piesele demontate le-am curatat putin de rugina si le-am dat cu o vopsea care spun ei ca se da direct pe rugina. O sa vedem in viitor cat de buna este.

Author:  Ionel81 [ April 11th, 2014, 6:14 am ]
Post subject:  Re: Vitara baltareata

geo vitara wrote:
sa o stapanesti sanatos! spor la treaba! nu am inteles cum au facut cei de la rar de au scoso 96 si nu 99 cat era in actele de germania. stiam ca pot umbla la euro adica din euro 3 sa o scoata dansii euro 2 ca noi zici ca am dispune de alte tabele fata de nemtisori, dar sa umble la anul de fabricatie!!!!! bafta multa


Geo, eu banuiesc ca ea a fost inscrisa in Germania in '99 dar a fost produsa in '96. Cei 3 ani diferenta sunt o necunoscuta...o fi stat in vreun depozit sau cine stie, o fi fost importata in Germania din alta tara. Cert este ca prima inscriere in Germania a fost in '99 (asta scrie in acte). Oricum...la masinile de genul asta 3 ani in plus sau in minus nu prea fac diferenta la rugina sau stare tehnica.

Author:  sosobum [ April 11th, 2014, 6:15 am ]
Post subject:  Re: Vitara baltareata

esti meserias daca ai inlocuit toate astea in regim DIY (fao cu mana ta)
in sfarsit inca o vitara resuscitata.
o sa prinzi numai pesti mari de-acum incolo ;)

Author:  Ionel81 [ April 11th, 2014, 7:18 am ]
Post subject:  Re: Vitara baltareata

Nu sunt meserias ci doar foarte incapatanat si cu multa rabdare. Am facut totul singur dar acum m-am cam blocat si o sa am nevoie de putin ajutor. La roata din dreapta fata am scos planetara cu tot cu acea piesa mare in forma de V (creed ca se numbest bascula) si cand sa bag planetara in grup bineinteles ca nu a intrat perfect perpendicular si am stricat simeringul. Planetara nu pot sa o scot pt ca suruburile la MRL sunt intepenite de rugina. Cred ca trebuie sa scot bascula de pe fuzeta si sa bag intai planetara cu tot cu fuzeta si la urma sa bag bascula. In fine am sa-ti mai trimit o comanda pentru vireo 3 simeringuri grup fata (ca sa am si de rezerva daca mai stric unul) un pivot bascula dreapta si o distributie.

Author:  Ionel81 [ April 11th, 2014, 7:36 am ]
Post subject:  Re: Vitara baltareata

Continuarea istoriei.....am inlocuit filtrul ulei, am bagat 4.2 litri ulei Castrol 5w40 Fully Synthetic, am inlocuit filtrul de aer (bineinteles ca nu a mai fost schimbat de ani si s-au rupt suruburile in carcasa filtrului cand le-am desfacut), am pornit motorul si l-am last sa mearga vreo 20 de minute. Toarce ca un motanas si nu curge nici o picatura pe langa baie. Am inlocuit o cruce cardanica la cardanul din fata. Singura problema la cruce a fost ca nu am reusit sa bag sigurantele pe amble parti ale crucii desi am bagat crucea pana la fund. Arata ca si cum acea furca a cardanului este stransa cam cu un milimetru. Ca rezolvare, am bagat sigurantele pe o parte si am dat un punct de sudura pe partea celalta. Acum trebuie doar sa pun totul la loc in ordine inversa dar m-am bloat la roata din dreapta, oricum afara ploua si nu am chef de munca. Dupa ce termin istoria cu baia trebuie sa demarez operatiunea rezervorul dar cred ca rezervorul o sa astepte pana luna viitoare cand ma intorc de la "scarbici"=servici.

Page 1 of 12 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/